Onderstaand vindt u berichten van Janke van der Veen, scheidend coördinator van de seniorstage per 1 september jl. en Peter van Schie die de functie van afdelingshoofd na ruim 10 jaar op 1 september heeft ingewisseld.
Afscheid en welkom coördinator seniorstage
Enige tijd geleden heeft u een uitnodiging ontvangen voor een symposium in mei jl. georganiseerd door de opleiding Fysiotherapie voor het werkveld Fysiotherapie.
Ondanks het mooie programma van het symposium is deze door gebrek aan belangstelling niet doorgegaan. Het lag in de bedoeling om aan het eind van dit symposium mij in de gelegenheid te stellen om afscheid van u te nemen in mijn functie als stagecoördinator seniorstage of om u in de gelegenheid te stellen afscheid van mij te nemen, net hoe je het wilt bekijken.
Door het niet doorgaan van het symposium is ook het afscheid niet doorgegaan. Jammer!! Daarom nu een afscheid op papier: Dank voor alle leuke en goede contacten die ik had met het werkveld. Dank voor de elke keer weer enthousiaste reacties op vragen om deel te nemen aan commissies of werkgroepen. Het was niet altijd even makkelijk om de organisatie van de stage rond te breien, het was niet altijd makkelijk om het alle partijen naar de zin te maken maar de bereidwilligheid en het meedenken en meewerken van de stageadressen was altijd erg plezierig. Ik heb veel geleerd van het coördinatorschap en kijk er met voldoening en tevredenheid op terug.
Wat ga ik doen?: Ik word teamcoördinator van de propedeuse fysiotherapie en ik ga meer uren werken bij de Professional Master fysiotherapie/oefentherapie bij mensen met chronische ziekten die komend studiejaar voor de 2e keer gaat starten.
Mijn opvolger is Tijmen Koet, ik hoop dat zijn samenwerking met u ook zo prettig en constructief verloopt.
Nogmaals dank voor de samenwerking, het ga u allen goed!
Met groet,
Janke van der Veen
Zoals hiervoor aangegeven ben ik, Tijmen Koet, de nieuwe coördinator seniorstage. Deze functie wordt gecombineerd met het coördinatorschap van de juniorstage. Dat zal niet al gelijk leiden tot sterke veranderingen in (een van) beide stages, maar het zal naar ik hoop op termijn wel een betere doorstroom en afstemming van de twee stages tot gevolg hebben. Naast coördinator van de stages ben ik ook de coördinator van de minoren van de opleiding en wellicht dat u mij in die hoedanigheid al eens bent tegengekomen op een presentatieavond. Vanuit de bovenstaande coördinatortaken is het een logische vervolg om dan ook de buitenlandgangers onder de hoede te nemen. Buitenlandbezoek van de student zit nu eenmaal vaak gekoppeld aan de stage of de minor.
Naast de droge functie-informatie kan ik nog melden dat ik sinds 1991 aan de opleiding verbonden ben, in eerste instantie gecombineerd met een baan in een verpleeghuis met revalidatieafdeling. Sinds 1997 is mijn aanstelling voltijds, waarvan een deel van de tijd afgelopen jaren is ingevuld als onderwijskundige met affiniteit voor ICT in het onderwijs (onder andere het gebruik van Blackboard of Fysioroadmap). Als docentbegeleider, studiecoach en kernteamlid van de afstudeerfase ken ik grotendeels het klappen van de seniorstagezweep. En als vader van drie kinderen (18, 17 en 12 jaar) hoop ik genoeg relativeringsvermogen in huis te hebben om de mogelijke problemen tijdens stages op een goede manier op te lossen. Zoals al uitgesproken door Janke, verwacht ik inderdaad een goede, constructieve en prettige samenwerking te ontwikkelen met ieder van u. Tot binnenkort op een overleg, presentatie of andere activiteit van de hogeschool of de regiogroep.
Ik vertrek ...
Vanaf 1 september 2009 ben ik niet meer werkzaam bij de opleiding fysiotherapie, niet om een bed & breakfast in Spanje te beginnen of Nederlandse vakantiegangers vaartrips in Maleisië aan te gaan bieden. Nee, na ruim 25 jaar bacheloropleiding als docent en -de laatste 10 jaar- als hoofd van de afdeling fysiotherapie te hebben gewerkt, ga ik een nieuwe functie binnen de Hogeschool bekleden.
De post-hbo scholingen en masteropleidingen in het cluster Zorg zijn vanaf 1 september ondergebracht in de nieuwe afdeling: Contractactiviteiten Zorg. De belangrijkste reden voor de inrichting van deze afdeling is de opdracht die hogescholen hebben gekregen om meer accent te gaan leggen op het scholen van beroepsbeoefenaren . Of anders gezegd: het leveren van een bijdrage aan een Leven Lang Leren van verpleegkundigen, fysiotherapeuten, kunstzinnig therapeuten en werkers in de antroposofische gezondheidszorg.
De scholingen en opleidingen voor de hierboven genoemde gebieden zullen de komende jaren dan ook uitgebreid gaan worden.
De uitdaging om de functie onderwijsmanager afdeling Contractactiviteiten Zorg te gaan bekleden heb ik met beide handen aangenomen. Ik vertrek bij de opleiding fysiotherapie, maar u verliest mij en ik u -fysiotherapeuten- niet uit het oog.
Tenslotte wil ik u – ons stageveld - hartelijk bedanken voor de samenwerking in de periode dat ik docent was en als docentbegeleider menig stageadres heb bezocht. Maar ook voor de laatste jaren waar het contact met u vaak bestond uit het ondertekenen van rekeningen van gastdocenten en externe examinatoren, en uit contacten op werkveldbijeenkomsten of op Hoed en de Rand lezingen. Deze contacten zijn erg belangrijk geweest voor de opleiding fysiotherapie.
Tot ziens!
Peter van Schie
Even voorstellen
Beste stagebegeleiders, collega’s in het veld,
Graag gebruik ik dit stagebulletin om mijzelf kort aan jullie voor te stellen.
Op 1 september ben ik begonnen als onderwijsmanager Fysiotherapie bij Hogeschool Leiden, de opvolger van Peter van Schie dus.
Ik ben Lucienne van Laar, een halve eeuw oud/jong, moeder van 2 inmiddels volwassen zoons.
Naast mijn werk ben ik een zeer fanatiek lezer ( komende tijd zal ik die 2-3 boeken per week wel niet redden), wandel graag bij voorkeur langere afstanden, vroeger was ik francofiel nu Italië liefhebber, ik kook graag en goed, hou van hardlopen en heb – net als velen - teveel hobby’s en te weinig tijd. Gelukkig is vrij veel mogelijk doordat ik met weinig slaap toe kan.
Al weer heel wat jaren geleden ben ik opgeleid tot arts. Na enkele jaren praktijk en onderzoek heb ik bewust gekozen voor een loopbaan in het (para)medisch onderwijs. Ik kan daarin mijn passies – zorg, onderwijs en leiderschap - goed combineren. Aanvankelijk ben ik gestart als docent, in de loop van de jaren en na verschillende opleidingen ben ik jarenlang leidinggevende geweest. In mijn laatste functie was ik waarnemend directeur van de Verloskunde Academie Amsterdam/Groningen, een opleiding die bijna 150 jaar zelfstandig is geweest, maar vorig jaar is gefuseerd met Hogeschool INHolland en VUmc.
En nu ga ik dus met heel veel enthousiasme en de voor mij typerende passie aan de slag bij de fysiotherapie opleiding, een opleiding en beroep die ook een lange traditie hebben. Al jaren volg ik de ontwikkelingen zijdelings, maar natuurlijk is heel veel voor mij nieuw. Tot vorige week was ik voornamelijk een heel tevreden “gebruiker” van fysiotherapie.
Ik ga dan ook de eerste periode gebruiken om mij te verdiepen in de opleiding, het beroep en het werkveld in de volle breedte door veel te lezen en in gesprek te gaan met veel verschillende mensen. Daarbij ligt het in de bedoeling dat ik een aantal van u ga benaderen voor een stagedag.
Tot slot: ik ben heel nieuwsgierig en heb er ongelofelijk veel zin in! Hopelijk tot heel snel ziens.
Lucienne
maandag 14 september 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten